Welke schoenen bij welke outfit?

Het gezegde “schoenen maken de man” bestaat niet voor niets. Schoenen kunnen je outfit echt maken of kraken. Misschien heb je het zelf ook wel eens meegemaakt.. Heb je net een prachtig pak gekocht, kom je thuis en staat geen een paar schoenen er voor je gevoel bij. Komt dit dan door het pak of misschien doordat jij niet weet welke schoenen je er wel of niet bij kunt dragen. Zulk soort situaties zijn vanaf vandaag gelukkig verleden tijd!

De sportschoen of sneakers

Als het goed is heeft iedere man hier wel een paar van in zijn kast staan. Hoe kan jouw outfit anders on point zijn als je geen goed paar heren sneakers in de kast hebt staan? Het voordeel van de sneaker is dat deze schoen bij veel outfits gedragen kan worden en ook bij veel outfit goed staat, al ligt dit natuurlijk wel een klein beetje aan de kleur van de sneakers. Witte of gekleurde heren sneakers zijn perfect bij een casual outfit. Draag ze onder jeans en een goed basis t-shirt en ze eisen alle aandacht op. Bij een nette outfit, zoals een pak, wil je natuurlijk liever dat alle ogen op je pak gericht zijn. Kies in dit geval voor zwarte en minder opvallende sneakers. Het allergrootste pluspunt van de sneakers is overigens dat ze altijd fijn lopen. Perfect dus voor de langere dagen of avonden.

De loafers of bootschoenen

Deze schoenen zijn over het algemeen iets chiquer en luchtiger. Dat maakt dat deze schoenen de perfecte schoenen zijn voor onder een zomerse outfit zoals een short met polo. Ze kunnen in de zomer daarnaast ook prima gecombineerd worden met een linnen pak. Kies dan wel voor loafers of bootschoenen in een neutrale kleur zodat ze niet teveel aandacht opeisen. De loafers staan over het algemeen vaak naast onze slippers in de kast. Slippers worden ook vaak gedragen in de zomer. Draag slippers alleen bij een casuale gelegenheid, voor werk of andere zakelijke gelegenheden zijn deze zeker niet geschikt.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/herensokken

De nette veterschoen

De nette veterschoen hoort natuurlijk onder een net pak. Speel met de kleur en combineer! Met een paar zwarte veterschoenen zit je natuurlijk altijd goed maar wil je liever schoenen die iets meer opvallen? Kies dan voor blauw, cognac of met een dierenprint. Naast het pak kan de veterschoen overigens ook perfect onder een donkere jeans voor een casual chique outfit.

En, weet jij nu welke schoen onder welke outfit past?