Op zoek naar een aandenken? Ontwerp een herinneringssieraad

Op zoek naar een aandenken? Ontwerp een herinneringssieraad

Ons hele leven zit vol met herinneringen. Sommige van deze herinneringen wil je koesteren en voor altijd bij je dragen. Een herinneringssieraad ontwerpen is een mooi gebaar om zo’n herinnering voor altijd bij je te dragen. Het zijn vaak kleine dingen die grote herinneringen achterlaten.

Waarom een herinneringssieraad maken?

Een herinnering is een ervaring uit het verleden. Dit kunnen zowel positieve als negatieve ervaringen zijn. Vaak willen we sommige herinneringen koesteren. Bijvoorbeeld wanneer iemand overlijdt van wie je veel houdt, is er behalve pijn ook een leven vol momenten die je koestert. Hierom willen we vaak een aandenken hebben. Een herinneringssieraad is een perfect voorbeeld van zo’n aandenken. In herinneringssieraden kunnen vaak persoonlijke elementen aan toegevoegd worden zoals de as van een dierbare, een lok haar, een afdruk van handjes of voetjes.

De goudsmid

Als je een herinneringssieraad wilt laten maken zul je naar een goudsmid moeten gaan. Een goudsmid is iemand die sieraden maakt van metaal, edelstenen en andere materialen. Ook kunnen goudsmeden sieraden repareren, ontwerpen en vormgeven.

Het beroep van de goudsmid dateert terug naar het bronzen tijdperk. Hier werd uitgevonden hoe we metaal konden smelten. Hierdoor konden we metaal in vormen gieten, waardoor we veel voorwerpen van metaal konden maken. Eén van de voorwerpen die veel werden gemaakt waren sieraden.

Herinneringssieraden ontwerpen

Het proces van een herinneringssieraad maken gaat als volgt. Samen met de goudsmid ga je zitten voor een ontwerp dat helemaal past bij jouw herinnering. Jij maakt de beslissingen, want alleen jij kan beslissen hoe jouw herinnering eruit komt te zien. Hierbij kun je denken aan het beslissen van materiaal, vorm en uitstraling. Vaak kun je het hele proces meevolgen van ontwerp tot realisatie.